Den lille traktoren Gråtass

HISTORIEN OM GRÅTASS

I mange år sto Gråtas bortgjemt og glemt bak rusk og rask innerst på låven. For nå bruker bøndende store og moderne traktorer i det daglige arbeidet på gården. Derfor er det ikke bruk for traktorer som Gråtass lenger.

Den lille traktoren Gråtass

En dag kom det noen skraphandlere for å rydde låven. De oppdaget Gråtass, og siden han var av metall ville de ta ham med seg for å hogge ham opp og selge ham i småbiter. Heldigvis oppdaget Gamlefar og Goggen det og fikk stoppet dem. Men skraphandlerne sa at de skal komme tilbake.

Den lille traktoren Gråtass

Gråtass er lykkelig over å være tilbake på gården selv om han ikke deltar i det daglige arbeidet. Gråtass vet at han fortsatt kan være til hjelp. Det beste han vet er å hjelpe til med ting de andre ikke har tid til og se hvor glade de blir når de oppdager at jobben er gjort. Han må bare passe på at de andre ikke oppdager at han lever.

Den lille traktoren Gråtass

Gråtass er hele tiden bekymret for at de to skraphandlerne skal dukke opp igjen, ta ham med seg og hogge ham opp i småbiter. Men han er en modig liten traktor og har alltid en plan på lur. Med hjelp fra sin gode venn, fugleskremselet Skremme, klarer han alltid å lure de to skurkene og gi dem en lærepenge.

Den lille traktoren Gråtass

GRÅTASS OG VENNENE HANS

Den lille traktoren Gråtass

Gråtass er hovedpersonen! Den lille grå traktoren som kjører helt av seg selv. Han er en nysgjerrig liten tass og hjelper til på gården uten at noen oppdager at han er i live.

Den lille traktoren Gråtass - Skremme

Goggen bygde Skremme for å holde fuglene borte fra åkeren, men han hjelper til med alt mulig på gården. Skremme hjelper også Gråtass når han har noen planer, men alltid i hemmelighet.

Den lille traktoren Gråtass - Gamlefar

Gamlefar fant Gråtass på låven. Sammen med Goggen vasket og polerte de Gråtass så han ble skinnende ren. Gamlefar kan alt om gårdsdrift og elsker gamle ting.

Den lille traktoren Gråtass - Goggen

Goggen er en hyggelig og munter fyr som trives med arbeidet på gården. Han er glad i mat og litt lat, derfor prøver han hele tiden å finne opp ting for å gjøre gårdsarbeidet enklere og morsommere.

Den lille traktoren Gråtass - Grynet

Grynet er ei smart og sterk jente som jobber som gårdshjelp på gården (men egentlig er det hun som styrer det meste). Hun liker å lære alt som har med gårdsarbeid å gjøre. Hun dyrker grønnsaker og er glad i dyr (spesielt kaniner og grisunger).

Den lille traktoren Gråtass - Hubert

Skraphandlerne er skurkene i historiene om Gråtass. De er bare ute etter lett-tjente penger og stjeler alt de kommer over. Hubert er sjefen og den verste av dem. Han tror han er smart og kan være ganske skummel. Hubert hater å vaske seg og bade.

Den lille traktoren Gråtass - Hieronemus

Hieronemus er den eldste av de to og ikke så veldig smart. Han blir lett forvirret og roter mye. Han ender alltid opp med å ødelegge planene til Hubert, planer han aldri skjønner noe av.

FERGIE TE20

Hvem er Gråtass? Du kjenner sikkert igjen Gråtass. Han er berømt over hele verden som Massey Fergusons legendariske Ferguson TE-20, en traktor som revolusjonerte landbruket på 50-tallet. Han er et kjært og elsket ikon med en rik historie, lett gjennkjennelig for alle som har kjennskap til eller har vært på en gård.

Den lille traktoren Gråtass

Lenge før Gråtass fikk øyne og ble levende var han en traktor med sjel. Gråtass har alltid hatt en stor plass i hjertet til mange tilhengere, og det er med stor glede vi introduserer ham for nye generasjoner.

Den lille traktoren Gråtass

Den lille traktoren Gråtass

AKTIVITETER

NYHETER

Tatton Park – som ligger i Cheshire – administreres og finansieres av Cheshire East Council på vegne av National Trust. Parken tilbyr et stort læringsprogram for barn, i tillegg til prosjektet «Fra jord til bord». De har opplegg for hele familien rundt livet på en gård og viser i praksis hvordan mat kan gå fra jordet til bordet.

Gråtass vil bli inkludert som en del av det gårdsorienterte arbeidet rettet mot barn og skoler, samt med underholdning via show og forestillinger som også involverer vennene til Gråtass; Skremme, Gamlefar, Grynet og Goggen.

https://www.tattonpark.org.uk/home.aspx

LEKER

Den lille traktoren Gråtass - LekerDen lille traktoren Gråtass - Leker og film